АТ "Укрзалізниця" та компанія DAI Global LLC підписали меморандум щодо реалізації проекту міжнародної технічної допомоги "Економічна підтримка України", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), який передбачає розвиток експорту українського зерна залізничним транспортом.

Як пише ЦТС з посиланням на АТ УЗ, меморандум, зокрема, визначає підтримку української залізничної монополії в ремонті та відновленні вагонів-зерновозів (хоперів) та придбанні локомотивів, що перевозитимуть вагони із зерном. Також серед цілей меморандуму - зменшення витрат на транспортування зерна шляхом покращення транскордонного співробітництва щодо транспортних зборів та правил, спільних дій, які зменшують витрати та підвищують ефективність процесів зважування та сканування вантажів, а також вдосконалення перевантажувального обладнання.

Також серед них - надання комплексних послуг з проектування й будівництва потужностей на пріоритетних пунктах перетину кордону (ППК), дозволять збільшити можливості України та її залізничної мережі для експорту аграрної продукції.

У рамках проекту підтримка DAI Global може включати, серед іншого, модернізацію інфраструктури пунктів перетину кордону, закупівлю маневрових локомотивів, обладнання для зважування та моніторингу перевезень вантажів, з акцентом на зернові культури.

Також компанія сприятиме та надаватиме підтримку в залученні додаткового фінансування, у тому числі від міжнародних фінансових організацій, для реалізації інфраструктурних проектів.

DAI Global - приватна девелоперська компанія з корпоративними офісами в більш ніж десятку країн. DAI працює з фокусом на країни, що розвиваються, та країни з перехідною економікою у сферах управління водними та природними ресурсами, енергетики, фінансування розвитку, економіки та торгівлі, сільського господарства та агробізнесу.