Голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко повідомив, що спільними зусиллями ДСНС, а також ДП "Укрводшлях" завершено обстеження водних ділянок від Запоріжжя до міста Дніпро, пише ЦТС.

За його словами значний обсяг площі ще потребує обстеження. 

"Відновлення судноплавства є одним з пріоритетних завдань після деокупації території України. Це сприятиме активізації економічних процесів та відбудові країни в цілому", - зазначив Ігнатенко.

Через бойові дії та ракетні обстріли на території України, зокрема й на значній частині суднового ходу р. Дніпро наявні небезпечні та вибухові предмети, що загрожують безпеці судноплавства. 

"Залишаються забрудненими вибухонебезпечними предметами водні шляхи, території, акваторії, об’єкти інфраструктури морського та внутрішнього водного транспорту. Кількість та типи вибухонебезпечних предметів, а також площа, яка потребує очищення від них, постійно збільшується", - додав він.

Крім того, після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС в р. Дніпро, Південний Буг, морські підхідні канали, в акваторії портів та територіальне море потрапила дуже велика кількість нерозірваних снарядів, боєприпасів та іншої військової техніки.