Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що на нараді з віце-прем’єр-міністром Олександром Кубраковим, представниками Мінвідновлення та керівництвом "Укрзалізниці" обговорювалося питання оновлення пасажирського рухомого складу УЗ, пише ЦТС.

"Сьогодні УЗ є основним залізничним сполучником країни. Її роль у забезпеченні перемоги - надважлива. Залізничники поставляють продукти, обладнання, техніку, евакуюють українців з небезпечних районів та вивозять поранених бійців. У цьому контексті маємо проблему - застарілий вагонний парк. Необхідно забезпечити виробництво нових і модернізацію старих вагонів", - зазначив він.

Зокрема, у планах "Укрзалізниці" виготовлення 100 пасажирських вагонів та 5 дизель-потягів.

Нагадаємо, ЦТС писав, що на початку серпня керівник "Укрзалізниці" Євген Лященко дав доручення відповідним виробничим підрозділам розпочати підготовку до будівництва пасажирських вагонів на власних потужностях УЗ. Йдеться про підготовку заводів УЗ до будівництва нових пасажирських вагонів. Це буде наступний крок після освоєння капітально-відновлювального ремонту, який дозволить оновлювати та масштабувати парк.

Щодо дизель-поїздів, то раніше йшла мова лише про налагодження їхнього ремонту.

Крім того, "Укрзалізниця" виконуватиме капітально-відновлювальні ремонти вагонів відразу на чотирьох заводах. Окрім ПрАТ "Київський електровагоноремонтний завод", про який вже повідомляв ЦТС, це будуть ДВРЗ, "Рефрижераторна компанія" та Стрийський вагоноремонтний завод.