У Харківській області, в рамках роботи з ліквідації наслідків бойових дій, виготовляють проекти щодо ремонту 8 мостових споруд. Окрім того, ще на 5 - проходить капітальний ремонт.

Про це пише ЦТС з посиланням на Слобідський край.

Решта зруйнованих мостів розташовується на лінії бойових дій та окупованій території.

Зазначається, що наразі тривають роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт 8 мостових споруд на дорогах місцевого значення у місцях, де влаштовані тимчасові переправи.

Також продовжуються роботи з відновлення доріг державного значення. Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області займається капітальною відбудовою 15 мостів, на 4 мостах проводиться експлуатаційне утримання, на трьох мостах роботи закінчили.

Внаслідок воєнних дій на Харківщині було зруйновано 27 штучних споруд, але в об’їзд мостів існує вже 25 тимчасових переправ. Цього року розпочаті роботи з відновлення транспортного сполучення на тих територіях, де це дозволяє безпекова ситуація. Зокрема, основні напрямки: Мартове - Хотімля - Старий Салтів, /М-03/ - станція Гракове - Базалiївка - гребля, Барвінкове - Гусарівка на Слов’янськ та інші.