Данська група компаній AP. Moller-Maersk та Hong Lam Marine Pte Ltd 27 липня 2023 року провели першу в порту Сінгапур операцію з бункерування "зеленим" метанолом. Заправка контейнеровозу Maersk пройшла за підтримки Морського та портового управління Сінгапуру (МРА), державних органів та науково-дослідних інститутів.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію МРА.

Контейнеровоз Maersk - перший у світі, що працює на зеленому метанолі.

Він був заправлений приблизно 300 тоннами біометанолу з танкера MT Agility, який знаходиться під керуванням Hong Lam Marine, в рамках рейсу до Копенгагена. MT Agility використовував біометанол, що зберігається на терміналах Vopak.

Під час підготовки до операції з бункерування в Сінгапурі MPA співпрацювала з 28 агентствами, партнерами та інститутами для організації навчань та семінарів.

Maersk прийняв в експлуатацію перший у світі контейнеровоз (місткість 2,1 тис. TEU), який працює на екологічно чистому метанолі у липні 2023 року. Судно будувалося на верфях Hyundai Mipo Dockyard Co. та Hyundai Heavy Industries Co. Перший рейс фідерного контейнеровозу проходить за маршрутом протяжністю 21,5 тис. км. з Ульсану (Південна Корея) до Копенгагена (Данія). 

Загалом датська судноплавна компанія готується у 2024-2025 роках прийняти кілька нових контейнеровозів великої місткості на метанолі. На даний момент компанія очікує 18 суден місткістю від 16 до 17,2 тис. TEU.