Європейський залізничний оператор Ukrainian Railways Cargo Poland, який "Укрзалізниця" днями зареєструвала для роботи на європейському ринку, на на першому етапі своєї роботи займатиметься наданням комплексної послуги вантажоперевезень, координацією роботи з європейськими операторами, вантажовласниками, прикордонними переходами, та контролем рухомого складу товариства за кордоном.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Сьогодні європейський напрям залізничних перевезень для України - це питання швидкої логістики та підтримки української економіки. Створення європейського оператора дозволить значно покращити управління вантажоперевезеннями на європейському напрямку. Паралельно модернізуємо прикордонну інфраструктуру, збільшуючи її пропускну здатність", - зазначив віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков. 

"Інтегруємо систему вантажних залізничних перевезень України в європейський простір та починаємо розбудову повноцінного оператора вантажних перевезень на території країн Євросоюзу. Головним принципом роботи нашого міжнародного підрозділу будуть тісні зв’язки з іноземними партнерами, прозорість та конкуренція задля гідного представлення Укрзалізниці на міжнародній арені", - додав голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко.

Зазначається, що довгострокова стратегія роботи міжнародного підрозділу знаходиться на фінальній стадії розробки й буде затверджена найближчим часом наглядовою радою "Укрзалізниці".