На підконтрольних російським окупантам підприємствах з виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції, особливо зернових, впроваджують автоматизовані системи федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду (відомої як "россельхознадзор"), повідомляє Центр національного спротиву.

Про це пише ЦТС з посиланням на Latifundist.

Пакет програм включає підсистеми "Аргус", "Цербер", "Меркурій" (ветеринарний контроль), "Веста" (фітосанітарний). Дані програмні засоби призначені для автоматизації процесу збору та аналізу інформації про сільськогосподарські товари, що будуть експортуватись за межі країн-членів Євразійського союзу.

"В умовах накладених на росію санкцій за розв’язання війни проти України, ключовим експортером для росії залишається Китай. На даний час росія активно вивозить викрадені зернові з тимчасово окупованих територій України в Сирію та Туреччину під виглядом власного врожаю. Запровадження даних програм дозволить їй розширити географію експорту награбованого, зокрема до Китаю", - йдеться у повідомленні.