Технологічна група Wartsila уклала контракт із шведським поромним оператором Stena Line на переобладнання деяких своїх суден для роботи на метанольному паливі, пише ЦТС.

Зазначається, що оскільки метанол є одним із ключових компонентів декарбонізації в морській галузі, цей контракт забезпечить судна паливною гнучкістю, що стане важливою віхою на шляху Stena Line до того, щоб стати лідером у сфері сталого судноплавства.

Перетворення включатимуть модифікації системи подачі палива і двигунів, а також інтеграцію нових установок з існуючими системами суден.

Переведення поромів на метанольне паливо дозволить їм відповідати різним існуючим та майбутнім нормам, у тому числі індикатору вуглеродомісткості (CII).

"Оскільки ми продовжуємо реалізовувати нашу стратегію щодо обезвуглерожування всіх наших операцій, ми розглядаємо метанол як життєздатне альтернативне паливо, яке допоможе нам досягти цієї мети. Wartsila довела свою здатність проводити необхідні перетворення. Це було продемонстровано вісім років тому, коли вони переобладнали Stena Germanica для роботи на метанолі, і ми отримали дуже позитивний досвід цієї новаторської інновації", - зазначили в Stena Line.

Повний обсяг поставки Wartsila буде включати контрольно-вимірювальні прилади та клапани паливного бака, насоси, насосну раму низького тиску, системи паливних клапанів, блоки паливних насосів для метанолу, а також автоматизацію системи, переобладнання двигуна та модернізацію автоматизації для диспетчерської.

Перетворення заплановане на 2025 рік.