Компанія Siemens оголосила про масштабні інвестиції у створення високотехнологічних виробництв у Європі, США та Азії та виділення на ці цілі 2 млрд євро.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Крім того, у 2023 фінансовому році Siemens збільшить на 500 млн євро витрати на дослідження та розробки порівняно з минулим роком. Передбачено у тому числі збудувати вагонобудівний завод у штаті Північна Кароліна.

Намічено виділити 140 млн євро на розширення заводу в Ченду (провінція Сичуань, Китай), де із застосуванням сучасних цифрових технологій випускається силова електроніка.

Велика увага приділяється розвитку цифрової хмарної платформи Xcelerator та співпраці з компанією Microsoft, яка спрямована на прискорення розробки програмного забезпечення за допомогою ChatGPT.

Siemens також співпрацює з компанією NVIDIA у створенні промислового метавсесвіту, який дозволить удосконалити процеси розробки, проектування, виробництва та експлуатації підприємств та інфраструктурних об'єктів.

У 2022 фінансовому році близько 47% продажів Siemens припадало на Європу, 29% - на Америку і 25% - на Азію та Австралію. Компанія очікує, що в найближчі 5 років обсяг ринків індустрії 4.0, інтелектуальної інфраструктури та транспорту зросте на величину приблизно 175 млрд євро.