Hapag-Lloyd продав на утилізацію три контейнеровози. Сінгапурський покупець суден для вторинної переробки Wirana Shipping придбав контейнеровози компанії, побудовані у 1998 році - Mississauga Express місткістю 2,8 тис. TEU, Ottawa Express місткістю 3 тис. TEU, а також Milan Express місткістю 2,3 тис. TEU.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Loadstar.

Загальна сума операції склала 17,3 млн доларів.

Судна будуть утилізовані в Туреччині. Оскільки вони мають льодовий клас, з них можна зняти багато запасних частин.

За словами CEO Hapag-Lloyd Рольфа Хаббена Янсена, компанія має кілька контейнеровозів, термін служби яких у найближчі два роки підійде до кінця. Згідно з деякими даними, Hapag-Lloyd має 22 судна віком від 20 років і місткістю від 2,3 тис. до 7,5 тис. TEU.

Зазначається, що темп утилізації контейнеровозів з кінця 2022 року почав відновлюватися на тлі коригування фрахтових ставок до допандемійного рівня, хоч і повільніше, ніж очікувалося. За даними Alphaliner, з урахуванням проданих Hapag-Lloyd трьох суден цього року на злам пішов 41 контейнеровоз сумарною місткістю 81,3 тис. TEU.

Hapag-Lloyd є п'ятим за величиною морським контейнерним перевізником. У складі його флоту 251 судно сукупною місткістю 1,8 млн  TEU.