Італійське класифікаційне товариство RINA та компанія Eni підписали угоду про спільну розробку проектів, які допоможуть прискорити енергетичний перехід та декарбонізацію операцій, у тому числі морського транспорту.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Зокрема, угодою стосується можливість використання біопалива, гідрогенізованої рослинної олії (HVO), що виробляється Eni на своїх заводах з переробки біовідходів, розташованих у Венеції та Гелі, а також інших енергоносіїв, таких як "зелений" водень та аміак, вироблених з біогенної або відпрацьованої сировини та за допомогою відновлюваних джерел енергії (ВІЕ).

Крім того, співпраця включатиме розробку ініціатив у сфері логістики та ланцюжка створення вартості нових енергоносіїв, а також запровадження сертифікованих методів розрахунку вигод від викидів, які вони виробляють.

Eni та RINA також розглянуть можливість проведення експериментів та реалізації пілотних проектів, пов'язаних з уловлюванням викидів CO2 прямо на борту судна, щоб зробити внесок у досягнення цілей сталого розвитку морської судноплавної галузі.

Італійське класифікаційне товариство RINA надає широкий спектр послуг у різних секторах: енергетики, морського транспорту, сертифікації, транспорту, інфраструктури та промисловості.