Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков провів перемовини з уповноваженим міністром з питань транспорту при Міністерстві екологічної трансформації та розвитку територій Франції Клєманом Боном та Спеціальним уповноваженим президента Франції з питань допомоги та відновлення України П’єром Ельброном. В рамках зустрічі було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у сфері транспорту. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Стабільне транспортне сполучення та мобільність - це те, над чим ми спільно з французькими партнерами з початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, наприкінці минулого року Франція надала Україні три мости для відновлення автомобільного сполучення. Тепер вони працюють у звільнених громадах Чернігівської області. У найближчих планах посилення співпраці у забезпеченні України мостами та підтримки "Укрзалізниці". Вже є домовленості про постачання рейок та оновлення локомотивного парку. Окрім цього, опрацьовуємо участь французьких партнерів у відбудові та підтримці української аеронавігації", - зазначив Кубраков.

Меморандум передбачає співпрацю щодо оцінки завданої шкоди та відновлення українських транспортних систем, з акцентом на перехід до екологічної  низьковуглецевої мобільності. 

Зокрема, Франція надаватиме експертну підтримку та сприятиме участю французьких компаній у відбудові України. 

Співпраця охоплюватиме сфери залізниці, громадського міського транспорту, мультимодальних перевезень та логістики, повітряного та морського транспорту, дорожнього господарства, а також питання розвитку екологічно чистої мобільності.

Для реалізації спільних проєктів, започаткованих у рамках цього Меморандуму, буде створено спільний Моніторинговий комітет.