В Українському Дунайському пароплавстві повідомили, що після двох з половиною років простою з докового ремонту вийшов теплохід-тритисячник "Черкаси" ("Ніна Сосніна"), пише ЦТС.

Всього у пароплавства в експлуатації три такі потужні буксири, здатні штовхати великовагові каравани з 9 барж. 

"Миколаїв" ("Кузьма Галкин") зараз перебуває у роботі, а два інших "Черкаси" та "Одеса" ("Нікифор Шолуденко") перебували в очікуванні доку на поновлення документів на клас Регістру судноплавства України.

Зазначається, що а Кілійському заводі за ваговими характеристиками судно-тритисячник не проходить на сліп, тож був проведений конкурс на проведення ремонтних робіт, який виграло СП "Дунайсудносервіс". 

Проведено демонтаж/монтаж гребних валів, демонтаж усіх 10 кермів, заміна гумометалевих планок у дейдвудних та кронштейнових підшипниках, ремонт кермів, ремонт балерів, заміна підшипників балерів у румпельному відділенні. По корпусу - зроблена заміна металу невеликої ділянки зовнішньої днищової обшивки та фарбування підводної частини.

Наразі на теплохід отримано повний комплект документів Регістру судноплавства України, судно перебуває в черзі на фарбування питних цистерн та отримання санітарного свідоцтва, після чого буде готове до виходу в рейс.

Наразі докування на ізмаїльському заводі також проходить однотипний теплохід-тритисячник "Одеса". Нещодавно здійснено другий підйом теплохода в док для встановлення гвинторульового комплексу (при першому підйомі було здійснено його розбирання та ремонт комплектуючих у цехах заводу), для проведення зварювальних корпусних робіт, зачистки та фарбування.

Після повернення до роботи обох "тритисячників" УДП зможе сформувати вже три потужних каравани з 9 барж. 

photo_2023-04-23_18-23-37

photo_2023-04-23_18-23-36

photo_2023-04-23_18-23-37 (2)

photo_2023-04-23_18-23-37 (3)