Польська компанія Solaris Bus & Coach і перевізник PKM у Глівіце підписали контракт на закупівлю 17 зчленованих гібридних автобусів. Поставки Solaris Urbino 18 mild hybrid заплановані на грудень 2023 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Тransport Рubliczny.

Міська транспортна компанія в Ґлівіце вирішила придбати 17 зчленованих автобусів із низьким рівнем викидів і гібридним приводом в рамках системного оновлення автопарку міста.

В автобусах використовується технологія рекуперації, система відновлює та накопичує енергію під час гальмування. Отримана енергія зберігається в накопичувачі енергії, а потім використовується, коли двигун більш навантажений, наприклад, під час прискорення. 

Автобуси для Глівіце перевозитимуть 145 пасажирів, у тому числі 40 сидячих. Вони також будуть пристосовані для перевезення дитячого візка, інвалідного візка та велосипеда.

Сучасні екологічні автобуси будуть оснащені кондиціонерами, а пасажири зможуть користуватися USB-зарядними пристроями для мобільних пристроїв і безкоштовним Wi-Fi відповідно до стандарту PKM Gliwice.

Крім того, транспортні засоби будуть оснащені системою моніторингу та підрахунку пасажирів. Також перевізник вирішив використати так званий alkolock, тобто систему контролю тверезості водія.