Обсяги контейнерного імпорту в США в березні склали 1,85 млн TEU, що на 6,9% більше, ніж у лютому, повідомляється в опублікованому звіті аналітичного сервісу Descartes, пише ЦТС.

Порівняно з березнем минулого року обсяг контейнерного імпорту у США скоротився на 27,5%, однак він перевищив рівень докоронакризового 2019-го (+4,2%).

Березневе зростання в основному забезпечив портовий комплекс Лос-Анджелес/Лонг Біч. Лос-Анджелес додав минулого місяця понад 74 тис. TEU, або 30% порівняно з лютим, Лонг-Біч - майже 60 тис. TEU, або 25%.

Контейнерний імпорт через Окленд, а також у Каліфорнії, зріс на 6% порівняно з лютим, або на 3,3 тис. TEU.

Тим часом порт Такома, який також знаходиться на тихоокеанському узбережжі, став лідером падіння: імпортний трафік через порт втратив минулого місяця 18% лютневих обсягів.

Нью-Йорк і Саванна - два найбільші порти атлантичного узбережжя США - скоротили імпортні перевезення у березні приблизно на 5% порівняно з лютим.

Загалом у березні 90,7% сукупного контейнерного імпорту в США припало на 10 найбільших портів країни, частка малих портів скоротилася за останні 2 місяці з січня майже на 8 п/п.

5 найбільших портів Тихоокеанського узбережжя збільшили свою частку до 43%, порівняно з 36% місяцем раніше, частка 5 найбільших портів на узбережжі Атлантики та Мексиканської затоки зросла на 0,9 п/п до 47,4%.