Російські хакери зламують камери безпеки в українських кав'ярнях, щоб збирати розвідувальну інформацію про конвої зі зброєю та гуманітарною допомогою, що проїжджають повз них, заявив високопоставлений представник служби безпеки США.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Guardian.

Роб Джойс, директор відділу кібербезпеки Агентства національної безпеки, заявив, що російський уряд і підтримувані ним хакери продовжують атакувати українські системи інформаційних технологій у рамках свого вторгнення в країну.

За його словами, одним із фокусів є камери, які використовуються місцевою владою та приватними підприємствами для відеонагляду.

"Продовжуються активні атаки на українські установи, будь то фінансові, урядові чи приватні. Ми спостерігаємо, як російські хакери входять у відкриті веб-камери, щоб спостерігати за колонами та потягами, які доставляють допомогу", - зазначив Джойс у Центрі міжнародних і стратегічних досліджень у Вашингтоні.

Директор відділу кібербезпеки Агентства національної безпеки додав, що замість того, щоб використовувати міські камери, харери зламують камери відеоспостереження у кав’ярні та бачать потрібну їм дорогу.

За його словами, росіяни також зосереджують свої хакерські дії на американських виробниках оборонної продукції та логістичних транспортних компаніях, щоб дізнатися більше про ланцюг постачання зброї в Україну.