Budapesti Közlekedési Központ (BKK), оператор громадського транспорту в Будапешті, підписав черговий контракт з іспанським виробником CAF Group на постачання 31 трамваю моделі Urbos 3 підвищеної місткості. Вартість угоди становить понад 100 млн євро, пише ЦТС з посиланням на пресслужбу іспанської компанії.

CAF Group поставить до столиці Угорщини 26 п'ятисекційних та 5 дев'ятисекційних трамваїв довжиною 34 та 56 метрів відповідно. П'ятисекційні трамваї можуть перевозити до 326 пасажирів, тоді як дев'ятисекційні - до 562 пасажирів, що робить їх одними з найдовших у світі. Обидва типи рухомого складу є низькопідлоговими, адаптованими для проїзду пасажирів з обмеженими можливостями, а також з дитячими колясками. Робоча швидкість трамваїв CAF Urbos 3 складає 50 км/год.

Співпраця між BKK та CAF Group почалася у 2014 році, коли сторони уклали перший договір на поставку 37 трамваїв із кількома опціями на збільшення кількості одиниць у майбутньому. Відтоді замовник уже реалізував деякі з цих опцій, уже отримавши додаткові 36 трамваїв CAF Urbos 3. Наприкінці 2022 року BKK замовив ще 20 додаткових одиниць, які знаходяться в процесі виробництва.

Слід зазначити, що трамваї CAF Urbos 3 експлуатуються в Будапешті з 2015 року. Наразі трамвайний парк BKK нараховує 73 одиниці цього типу: 56 п'ятисекційних та 17 дев'ятисекційних. Після виконання нових домовленостей, кількість трамваїв CAF Urbos 3 на вулицях Будапешту збільшиться до 124 одиниць.

Нагадаємо, що в Києві відсьогодні на маршрут з Троєщини на Дарницю вийшли 8 нових низькопідлогових трамваїв "Татра-Юг", побудованих в Дніпрі. Для порівняння, довжина цих трамваїв у трьохсекційній комплектації - 26 м.

Читайте також Відень отримав чергову партію трамваїв з наднизьким рівнем підлоги (фото)