Компанія Sustainable Solutions з Техасу анонсувала два проекти з постачання в Україну зрідженого газу, розповів генеральний директор компанії Еміль Пенья.

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

За його словами, наразі компанія вже уклала угоду про оренду плавучого терміналу із прийому зрідженого газу, який планується розмістити біля узбережжя Естонії.

"В нас є два танкери для перевезення зрідженого газу, які будуть обслуговувати цей термінал. Ми готові запустити цей проект вже до жовтня. При цьому частину газу вже готова викупити Естонія, ще частину - Латвія. Однак більшу частину ми готові запропонувати Україні", - заявив він.

За словами Пеньї, вже наступного тижня до Х’юстона прибуде керівництво "Нафтогазу" для ведення відповідних переговорів.

Другий проект може бути запущений набагато раніше - протягом найближчих місяців. Він пропонує постачання зрідженого газу спеціальними вантажними автомобілями, оснащеними пристроями для регазифікації зрідженого природного газу.

"Подібні перевезення досить поширені у США, хоча у Європі, наскільки відомо, такі послуги надає лише одна компанія. Наразі ми готові орендувати 10 таких машин, проте в майбутньому їхня кількість може бути збільшена", - розповідає Пенья.

За його словами, компанія планує найближчим часом розпочати стажування у Польщі водіїв щодо роботи на пристроях із газифікації. Одночасно компанія планує отримати всі необхідні дозволи в ЄС та Україні.

"Звичайно, це не вирішить усіх проблем України з газом. Однак це дозволить диверсифікувати постачання газу, підвищивши енергетичну безпеку України", - резюмує Пенья.