Іспанська компанія Renfe ввела в експлуатацію перший з локомотивів Zero CO2 виробництва Stadler, за допомогою яких відділ вантажних перевезень залізничної компанії обслуговуватиме перевезення ArcelorMittal.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Інвестиції, вкладені в угоду, оголошену в лютому 2022 року, становлять 64,7 млн ​​євро.

Перший потяг, що складається з 20 вагонів і локомотива, вирушив із заводу ArcelorMittal у Трасоні (Авілес) із вантажем 1440 брутто-тонн гарячекатаних рулонів.

Ці локомотиви не мають викидів CO2, оскільки на 100% електричні, Renfe Mercancías підтвердила використання електроенергії з відновлюваних джерел.

"Renfe Mercancías є головним залізничним оператором ArcelorMittal, і його головна мета - пропонувати клієнтам найкращі послуги за найнижчими цінами. З цієї причини, зіткнувшись із проблемами для вантажних перевезень, пов’язаними зі скороченням викидів CO2, дві компанії зміцнили свої комерційні відносини завдяки поставки Renfe 12 нових локомотивів з високою потужністю, більшою тягою та більшою ефективністю", - зазначили в компанії.

На додаток до підвищення безпеки, надійності та доступності, ці локомотиви менш агресивні щодо колії, мають нижчий рівень шуму та вібрації.

2-locomotora-mercancias treść