У місті Дакка, столиці Бангладеш, 28 грудня 2022 року відбулася урочиста церемонія з нагоди введення в експлуатацію початкової ділянки завдовжки 11,7 км першої лінії метро MRT-6 (у майбутньому планується збудувати ще чотири). 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Вартість проекту створення першої лінії метро в країні становить близько 2,8 млрд доларів, більшу частину коштів надало агентство JICA, решта надійшла від федерального уряду Бангладеш.

Оператором лінії метро Дакі є Dhaka Mass Transit Company (DMTCL).

Будівництво ділянки першої черги зайняло близько 5 років, роботи виконували японські, китайські, тайські, індійські та місцеві компанії.

У парку оператора 24 шестивагонні метропоїзди.

Контракт на постачання та технічне обслуговування рухомого складу вартістю 369,17 млн доларів оператор DMTCL уклав у 2017 року з компаніями Kawasaki Heavy Industries та Mitsubishi.

Будівництво другої ділянки планується закінчити у 2023 році, третьої - у грудні 2025 року, тоді довжина надземної лінії MRT‑6 колії 1435 мм із 16 станціями досягне 20,1 км. Згідно з прогнозами, пасажиропотік становитиме 60 тис. чол./год.

В даний час в Дакке ведеться будівництво лінії метро MRT-1 завдовжки 31,24 км, введення в експлуатацію якої намічено на грудень 2026 року.

Дакка є одним із найбільш густонаселених міст світу, у столичному регіоні проживає близько 22 млн осіб.