"Укрзалізниця" успішно завершила процедуру голосування холдерів за реструктуризацію виплат по двох випусках євроблігацій на загальну суму 895 млн доларів. Також розміщено анонс на Ірландській фондовій біржі.

Як пише ЦТС, про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

В результаті холдерами прийняті пропозиції компанії - анагогічно суверенному боргу виплати по процентах та основному боргу перенесені на 2 роки. Погашення за єврооблігаціями, які були випущені у 2019 році, з 2024 року перенести на 2026 рік, а  випущених у 2021 році - з 2026 року на 2028 рік відповідно.

Виплати купонів, які припадали на 2023–2024 роки, перенесені до січня 2025 року з можливістю їх капіталізації.

"Відтермінування виплат по єврооблігаціях дозволить "Укрзалізниці" знизити навантаження на ліквідність компанії в умовах сьогодення та сприятиме стабільній роботі та безперервним залізничним перевезенням вантажів і пасажирів в умовах воєнного та післявоєнного часу", - зазначив Кубраков. 

Він додав, що, крім того, зміна умов випуску єврооблігацій дозволить компанії вивільнити свої фінансові ресурси для ремонту пошкодженої залізничної інфраструктури та рухомого складу,  відновлення сполучення з деокупованими територіями та повернення соціальних стандартів життя в таких регіонах.

Угоду реалізовано за суттєвої підтримки Уряду, Міністерства фінансів та радників "Укрзалізниці" J.P. Morgan та Dragon Capital.