Китай розпочав будівництво нової високошвидкісної залізничної магістралі, яка пройде через дві східні приморські провінції та стане важливою частиною залізничної мережі у регіоні дельти річки Янцзи.

Про це пише ЦТС з посиланням на Сіньхуа.

Ця гілка пройде через провінції Цзянсу і Чжецзян, з'єднавши міста Наньтун і Нінбо.

На частині цього маршруту вже є високошвидкісна залізниця, проте необхідно прокласти додатково понад 300 км залізничних колій, щоб з'єднати всі розрізнені гілки. Гілка спроектована для руху по ній поїздів зі швидкістю до 350 км/год.

Після закінчення будівництва, терміни якого поки що не називаються, ця залізнична лінія стане своєрідною сполучною ланкою в регіоні. Вона дозволить з'єднати між собою мережу високошвидкісних залізниць східних провінцій Шаньдун, Цзянсу, Чжецзян та Фуцзянь.

Китай має найрозгалуженішу і наймасштабнішу у світі мережу високошвидкісної залізничної магістралі. Загальна довжина вже перевищила 40 тис. км. Особливо активно мережа розвивається у регіоні Східного Китаю, де є найрозвиненіші у економічному плані провінції країни.

Швидкість руху поїздів КНР обмежена 350 км/год. За І півріччя країни було введено в експлуатацію 995 км високошвидкісних залізничних магістралей.