Попри значні проблеми зі знеструмленням певних ділянок після ракетних обстрілів з боку росії, зранку 24 листопада залізниця продовжує рух.

Як пише ЦТС з посиланням на АТ УЗ, станом на 9:00 ранку продовжують рух 95 поїздів. Але через знеструмлення великої частини мережі 81 з них має затримку понад годину. Найбільш відчутні затримки:

№711 Краматорськ-Київ (затримка +12 год. 51 хв.);

№749 Київ-Ужгород з групою вагонів Київ-Відень (+11:08);

№17 Харків-Ужгород (+11:04);

№119 Запоріжжя-Львів (+10:58);

№3 Запоріжжя-Ужгород (+10:17).

"Технічно найскладніші затримки - це Інтерсіті+, опалення яких залежить від електромережі. Екіпіруємо термоковдрами, але все ж - маємо везти пасажирів комфортно й у теплі, тож, сьогодні 2 маршрути - на Краматорськ (712) та на Дніпро (732) - були підхоплені потягами далекого слідування з автономними системами опалення", - проінформували в "Укрзалізниці".

"Детально інформуємо всіх міжнародних партнерів - вони надають виділені локомотиви, щоб забезпечити стикування, будуть допомагати українцям, що прибувають на їхні вокзали", - додали в УЗ.

Напередодні в УЗ повідомили, що знеструмлені вокзали почали переходити на резервне живлення, а для нормалізації пасажирських перевезень були задіяні додаткові тепловози.