Багатоцільовий вертоліт Мі-2 знайшли працівники Державного бюро розслідувань в одному з залежалих контейнерів на Одеській митниці.

Як повідомляє Думська з посиланням на відомство, літальний апарат вже вісім місяців війни міг би виконувати бойові завдання на фронті, але митниця не поспішала із його оформленням.

Слідчі дії тривають. Встановлюються власники техніки та обставини переміщення гвинтокрила. Також буде дана правова оцінка діям посадовців митниці, які в умовах повномасштабної агресії росії проти України не вжили жодних кроків для своєчасного розмитнення гелікоптера.

Наразі вертоліт вилучений, вирішується питання про передачу його на потреби Збройних сил України.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.

 

Між тим, за даними Державної митної служби України, у залежалих контейнерах містяться товари, які мають ознаки контрафактності (простими словами - підробки, які не можуть бути реалізовані), а також товари, які втратили споживчі властивості.

"Треба розуміти, що вартість таких товарів нижча за витрати щодо їх переміщення, зберігання та подальшої реалізації, а в більшості випадків - й утилізації за рахунок держбюджету. Тобто це є економічно недоцільним", - зазначає відомство.

Нагадаємо, 12 жовтня ЗСУ за 20 хвилин збили 4 ударних гелікоптери рф.