На тлі загострення ситуації зі скупченням вантажного автотранспорту на українсько-польському кордоні, була досягнута домовленість про відкриття тимчасового пункту пропуску лише для порожніх фур.

"Досягнута попередня домовленість щодо відкриття ще одного пунтку пропуску, який тимчасово буде використовуватися для виїзду порожнього вантажного транспорту. Додаткова інформація щодо розташування пункту пропуску та термінів запуску буде надана після узгодження технічних деталей", - повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найем, якого цитує ЦТС.

Нагадаємо, що в понеділок черга з фур в напрямку одного з пунктів пропуску з боку України сягнула довжини 54 км.

Мустафа Найєм заявив, що основна причина нинішніх черг на кордоні - це низька ефективність роботи польських служб, які проводять фітосанітарний та ветеринарний контроль. Він навів дані, що до війни контроль проходили до 80 вантажівок на добу, а в останні дні - від 12 до 25.

5 вересня польські водії вантажівок перекрили дорогу на пункті пропуску "Дорогуськ" з вимогою налагодження цілодобового фітосанітарного і ветеринарного контролю на польско-українському кордоні, а також, щоб порожні вантажівки, які повертаються до Польщі, пропускали без черги.