Середньодобове навантаження зернових на залізниці зросло на 22% від початку транспортування зерна з портів Одеса, Чорноморськ та Південний, повідомили на онлайн-нараді "Укрзалізниці" із представниками аграрного ринку.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail Expo.

Якщо в липні "Укрзалізниця" щоденно вантажила в середньому 39 тис. тонн, то у серпні - вже  47,5 тис. тонн і дедалі цей показник зростає. Наприклад, 16 серпня УЗ навантажила 73 тис. тонн зерна.

В АТ УЗ очікують суттєвого збільшення обсягів навантаження за підсумками серпня. Так, заступник директора департаменту комерційної роботи Валерій Ткачов вважає, що в експортному сполученні може бути спрямовано більше 1 млн тонн збіжжя.

Станом на 17 серпня на експорт залізницею перевезено 731 тис. тонн, у тому числі через сухопутні прикордонні переходи передано 419 тис. т, ще 312 тис. тонн - через порти.

Найбільше зерна зараз навантажено на адресу порту Чорноморськ - понад 100 тис. тонн. Загалом в бік морських портів України відправлено залізницею більш як 300 тис. тонн агропродукції.

У першій половині серпня на мережі УЗ уже навантажено 808 тис. тонн агропродукції, тоді як у липні вдалося експортувати 917 тис. тонн.