Оператор далеких пасажирських сполучень DB-Fernverkehr, який входить до складу залізниць Німеччини (Deutsche Bahn), має намір найближчим часом найняти більше 1000 нових співробітників, щоб впоратися зі збільшеним пасажиропотоком.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Штат оператора поповнять 750 провідників та працівників вагонів-бістро, понад 100 співробітників для надання допомоги пасажирам у поїздах, 130 співробітників для допомоги пасажирам на великих станціях.

Зазначається, що останні 3 місяці обсяг перевезень потягами далекого прямування оператора DB-Fernverkehr суттєво збільшився, перевищивши на 3% рекордні показники аналогічного періоду 2019 року.

Через це почастішали запізнення поїздів, що призвело до проблем у пасажирів, які планують поїздки з кількома пересадками. Відповідно оператору довелося прибрати із програми для планування поїздок можливість складання маршрутів з коротким часом пересадок.

У далеких пасажирських сполученнях задіяні переважно високошвидкісні потяги ICE. До кінця 2022 року їхній парк має збільшитися до 360 одиниць.