Євросоюз у четвер запровадив черговий пакет обмежувальних заходів щодо росії через воєнні події в Україні, документ опублікований в Офіційному журналі ЄС.

Про це пише ЦТС із посиланням на 24 канал.

Новий пакет санкцій передбачає заборону "на прямий та непрямий імпорт, купівлю або передачу золота, яке є найбільшою статтею російського експорту після енергоресурсів".

Заборона стосується золота, якщо воно походить та експортоване з рф.

Згідно з документом, ЄС розширює список товарів, які перебувають під особливим контролем влади і які "можуть сприяти військовому та технологічному вдосконаленню росії або розвитку її сектору оборони та безпеки".

Також нові санкції розширили заборону доступу до портів та шлюзів, щоб запобігти обходу санкцій, а також розширили обмеження на прийом депозитів фізичних та юридичних осіб з третіх країн, де контрольний пакет акцій належить росіянам.

При цьому в документі пояснюється, що для забезпечення продовольчої та енергетичної безпеки у світі Євросоюз ухвалив рішення вивести з-під дії обмежень транзакції з юридичними особами державної форми власності, пов'язаними з російською сільськогосподарською продукцією та транспортуванням нафти до третіх країн. Йдеться, зокрема, про продаж пшениці та добрив з рф до третіх країн.