30 листопада ми офіційно зареєстрували Всеукраїнську дорожню асоціацію. До її складу увійшли дорожньо-будівельні компанії, виробники дорожньої техніки та матеріалів. Ми залучили усіх, як великих гравців, так і маленький бізнес. Засновниками Асоціації стали такі компанії, як ПП Автомагістраль, Луцькавтодор, КрАЗ, Лібро Трейдінг, Белавтодор, Полтавабудсервіс Плюс, ВВВ Монтаж, Центрбуд, Heavy tool та інші. Усі юридичні процедури завершено і ми вже розпочали роботу. Незабаром публічно представимо основні напрямки діяльності та найближчі плани роботи.

Дорожня галузь стрімко розвивається, цього року вступили в дію ключові реформаторські законопроекти, що дали можливість кардинальним змінам відбутися. Але є проблеми, які все одно накопичуються та сильно гальмують процес.

Держава не може існувати без бізнесу, а бізнес без держави. Запорука якісних українських доріг - потужний український дорожній бізнес. Сьогодні він стикається з чималими труднощами. Існує ряд проблем з державними закупівлями, конкуренцією, ціноутворенням, система контролю якості та прийомом робіт також далека від ідеалу.

Ми ж прагнемо створити рівні, чесні умови для всіх учасників ринку, підтримувати здорову конкуренцію та європейські цінності. Аби в нашій країні дороги будували не ті, хто домовився чи запропонував меншу ціну, не одна компанія забрала всі тендери собі, а потім затримувала здачу в експлуатацію, бо не вистачає потужностей. Аби при здачі ділянки, якість виконаних робіт дійсно перевірялася та суворо каралася. Якщо ви думаєте, що правила гри сьогодні складає бізнес і вони їм подобаються - ви дуже помиляєтеся.

Особистості при владі змінюються кожні декілька років, бізнес вимушений щоразу підлаштовуватися. Кожного дня підрядники намагаються отримати обсяги робіт, а потім отримати за них оплату. Несуть при цьому чималі витрати. Але мало хто з них поодинці намагається розв'язувати стратегічні проблеми, які дадуть в майбутньому більше прибутку і зменшать супутні витрати. Об‘єднаний бізнес почують. Іншого вибору просто не буде.

Вирішивши ці проблеми, ми дамо поштовх розвитку дорожньому ринку.

Це призведе до:

- чесних умов гри, збільшення прибутку;

- появі попиту на оновлення дорожньої техніки;

- прискоренню процесів закупівель і постачання будівельних матеріалів.

 Ми запрошуємо до вступу усі компанії від малих до великих, виробників дорожньої техніки та дорожніх матеріалів, з усіх регіонів України, які хочуть працювати якісно та чесно на території України, розвивати свій бізнес та будувати якісні українські автошляхи.

Одразу наголошу, всі учасники матимуть рівні права та можливості. Асоціація не буде пов’язана з жодними політичними силами чи окремими політиками, та не братиме участь у будь-яких політичних проектах чи заходах. Пріоритетом в таких відносинах стане захист прав та законних інтересів її членів.

Один в полі не воїн. Переконаний, через рік ми будемо потужною та впливовою організацією на ринку, і сьогодні у кожного є можливість стояти у її витоків.