Україна та Словаччина поглиблюють співпрацю щодо пасажирських та вантажних залізничних перевезень, модернізації транскордонних пунктів пропусків для пішохідного та автомобільного сполучення. Такі питання міжурядової співпраці обговорили перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко та віцепрем'єр із відновлення, стійкості та використання єврофондів Словаччини Петер Кмец на зустрічі в Ужгороді.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства економіки України.

"Під час зустрічі зі словацькими колегами обговорили конкретні проєкти, які потенційно можуть бути реалізовані завдяки інвестиційному механізму в рамках Ukraine Facility. Також говорили про запуск пасажирського залізничного сполучення Київ-Кошице. Наразі зі сторони України залізнична інфраструктура вже готова, тому працюємо над тим, аби прискорити підготовку залізничної інфраструктури зі словацької сторони", - наголосила Свириденко.

Ще однією темою для обговорення стала модернізація автомобільного та пішохідного пункту пропуску. Завершення реконструкції його пасажирської зони дозволить розділити рух пасажирського транспорту, автобусів та вантажівок, що має суттєво збільшити вантажопотік.

За словами Свириденко, ці проєкти є наріжними для розвитку України та Словаччини. Їх реалізація можлива лише за тісної взаємодії урядів.