Наразі до портів Великої Одеси рухається 7514 вагонів із зерном. Це на 435 одиниць більше, ніж тиждень тому. Такі дані були оприлюднені під час наради представників АТ "Укрзалізниця" з учасниками зернового ринку 21 березня.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

За останній тиждень побільшало вагонів із зерном, що рухаються у напрямку портів Великої Одеси, - з 7079 до 7514 одиниць. Зріс і показник вивантаження зерна у портах. Зараз він становить 1449 вагонів проти 1433 тиждень тому.

Проте деякі термінали не можуть прийняти заадресовані вантажі. Так, з вини термінала "Укрелеватора" у порту Одеса наразі покинуто шість потягів. Із них сьогодні планують два "підняти", проте ще один доведеться відставити. Також шість поїздів із вантажами покинуто з вини "Трансбалктермінала" у порту Чорноморськ. Сьогодні планують три потяги "підняти", але ще чотири доведеться покинути. Водночас "підняли" поїзди, що прямували до "Рисоіл Термінала".

Що ж до порту Ізмаїл, то побільшало вагонів із зерном, які прямують на його адресу. За тиждень накопичення зросло на 82 одиниці, до 658 вагонів.
Середньодобовий показник вивантаження вагонів з зерном в порту Ізмаїл становить 104 вагони на добу. За тиждень показник збільшився на вісім одиниць.