Рух вантажного транспорту у бік Польщі здійснюється лише на пункті пропуску "Краківець". При цьому пункти "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська" і "Шегині" досі заблоковані, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Про це пише ЦТС з посиланням на Бізнес Цензор.

"Польські фермери продовжують блокувати п’ять напрямків - це пункти пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська" та "Шегині", - сказав він.

За словами Демченка, рух вантажівок відбувається лише у пункті пропуску "Краківець", який польські фермери розблокували з 8 на 9 березня.

"Ми мали попередню інформацію, що вони планували поновити блокування 13 березня, але протягом учорашнього дня цього не відбулося", - додав речник ДПСУ.

Демченко також розповів, що поляки на заблокованих пунктах пропуску пропускають деяку кількість вантажівок, зокрема через "Шегині" минулої доби до України проїхали 40 вантажівок.

Наразі у чергах на території Польщі у п’яти заблокованих пунктах пропуску знаходиться приблизно 1050 вантажівок. Водночас у розблокованому пункті "Краківець" на можливість проїзду очікує близько 500 вантажних автомобілів.

З боку України у напрямку Польщі рух вантажівок на п’ятьох напрямках повністю заблокований.

Разом з тим легкові автомобілі і автобуси, якими перетинають кордон звичайні громадяни, не мають ускладнень з перетином кордону в обидва боки.