У Німеччині профспілка машиністів GDL оголосила про страйк працівників вантажних поїздів Deutsche Bahn AG з кінця понеділка до вечора вівторка, а також пасажирських поїздів з вівторка до початку середи, пише ЦТС.

Вимоги профспілки наступні - зарплату мають підвищити на 555 євро. Згідно з планом GDL, практиканти також отримуватимуть більше грошей. Також на 25% мають зрости доплати за позмінну роботу. При цьому тривалість робочого тижня має скоротитися до 35 годин - без зниження заробітної плати. При цьому мають бути гарантовані два вихідних дні при позмінній роботі. Крім того, також має бути надбавка до компенсації інфляції у розмірі 3000 євро та п’ятивідсотковий внесок роботодавця до пенсійного плану компанії.

Крім того, про дводенний страйк попередила профспілка бортпровідників UFO.

Страйк торкнеться всіх вильотів авіакомпанії Lufthansa з Франкфурта з п'ятої ранку до 11-ї вечора за київським часом у вівторок, а також всіх вильотів з Мюнхена в середу.

UFO вимагає підвищення зарплати бортпровідникам на 15%, а також хоче домогтися виплати компенсації за інфляцію в розмірі 3 тисяч євро.

Нагадаємо, ЦТС писав, що на минулому тижні голова профспілки машиністів потягів GDL Клаус Везельскі заявив, що страйки є відповіддю на безрезультатні переговори з Deutsche Bahn (DB). 

Везельскі також попередив про подальші страйки і про те, що профспілка більше не попереджатиме про них за 48 годин, щоб DB не встиг випускати аварійний розклад. "Це означає, що залізниця більше не є надійним транспортним засобом", - заявив він.