Через блокування кордону з Польщею Україна недоотримала близько 8 млрд гривень митних платежів, фінансові втрати бізнесу - понад 1,5 млрд євро, повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Про це пише ЦТС з посиланням на Економічну правду.

"Це надто великі кошти, і ці кошти продовжують додаватися. Тому що фактично сьогодні простоювання однієї доби для перевізника сягає більш як 200 євро. Це тільки простоювання, не кажучи про втрачені контракти, втрачену можливість вчасно реалізувати свою продукцію, можливі застосування до бізнесу пені внаслідок невчасного постачання продукції - все це сьогодні лягає на плечі українських товаровиробників, переробників, логістичних компаній", - зазначив він.

Нагадаємо, ЦТС писав, що в минулому році Європейська Бізнес Асоціація провела експрес-опитування серед 55 членських компаній, на діяльність яких вплинув страйк на польсько-українських пунктах пропуску, що розпочався 6 листопада 2023 року. За підрахунками Асоціації, в середньому один день простою вартує одній компанії втрат у розмірі близько 1 млн грн.