Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України провела засідання Змішаної комісії з перевезень з Міністерством транспорту та інфраструктури Туреччини. В результаті зустрічі було досягнуто домовленостей про продовження лібералізації вантажних перевезень, пише ЦТС.

"Транспортний безвіз", або ж лібералізація вантажних перевезень з Туреччиною, включає двосторонні вантажні перевезення та перевезення транзитом.

"Продовження лібералізації вантажних перевезень - це приклад ухвалення рішень на основі цифр та реальних показників щодо позитивного впливу на ринок двосторонніх перевезень. З усього експорту, що Україна поставляє до Туреччини, близько 15% - автомобільним транспортом. Турецькі компанії імпортують в Україну саме автомобільним транспортом майже 60% з усього обсягу товарів", - зазначили в відомстві.

Таким чином для виконання вантажних і транзитних перевезень не потрібно дозволів.

Домовленості включають бездозвільний проїзд для порожнього вʼїзду вантажівок. Відповідне рішення зафіксоване протоколом засідання.

Окрім цього, збільшено кількість дозволів на вантажні перевезення в/з третіх країн на одну тисячу - до 3500. 

Увага у питанні співпраці з Туреччиною також приділяється перевезенням пасажирів. У рамках реформи міжнародних автобусних перевезень верифікуються всі автобусні маршрути, щоб мати актуальну мережу та дати можливість бізнесу відкривати нові.

"Ведемо роботу, щодо можливостей виконання нерегулярних перевезень - домовились про 400 дозволів на такі поїздки. Найближчим часом частина цих дозволів буде доставлена до України для видачі перевізникам", - додали в Мінрозвитку.