Представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерства інфраструктури Польщі провели чергову розмову щодо питань блокування кордону, зокрема польськими перевізниками.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Урядового порталу.

"Отримуємо сигнали про начебто приєднання до блокади польських фермерів також і перевізників. Останні призупинили свій протест після домовленостей з Міністерством інфраструктури Польщі. Частину з цих домовленостей складали пункти, на які погодилось наше Міністерство. Ми дотримали свого слова та виконали все, що обіцяли. Питання, які досі не вирішені - зона відповідальності Міністерства інфраструктури Польщі", - зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Він також повідомив польській стороні про зафіксовані випадки, коли окремі вантажівки проїжджають до України, оминаючи блокаду, тобто без черг. Мінінфраструктури фіксує такі випадки та очікує на них офіційну реакцію. 

Під час розмови заступник міністра наголосив, що питання продовження "транспортного безвізу" є для України важливим та терміновим. Тому Мінінфраструктури звернулось до Єврокомісії з проханням пришвидшити процес підготовки до продовження Угоди про лібералізацію, провести відповідні зустрічі та перемовини. 

"Водночас, навіть за умови неповернення перевізників на кордон, ситуація залишається складною через блокаду з боку фермерів та вже вийшла за всі межі цивілізованого протесту. Наразі з польського боку кордону заблокованими залишаються більше 2 тисяч вантажівок", - додали у відомстві.