Бразильська гірничодобувна компанія Vale розраховує досягти річного видобутку залізної руди на рівні 340-360 млн т до 2026 року, оскільки вона продовжує проекти розширення після недавньої стабілізації, розповів генеральний директор компанії Едуардо Бартоломео.

Про це пише ЦТС з посиланням на ГМК Центр.

За його словами, триває реалізація ключових проєктів, спрямованих на збільшення виробничих потужностей на 15 млн т на шахті Vargem Grande, 15 млн т на Capanema і 20 млн т на S11D.

У наступному десятилітті Vale також збільшить обсяги постачання високоякісних залізорудних окатишів з бразильського підприємства Anglo American в Мінас-Ріо приблизно до 15 млн т/рік після підписання відповідної угоди про партнерство з цією компанією.

Vale також продовжує оцінювати можливість створення спільних підприємств - "мегахабів" - в ОАЕ, Саудівській Аравії та Омані із виробництва сировини для виплавки низьковуглецевої сталі.

Окрім того, за словами Бартоломео, разом з проектом H2 Green Steel компанія також вивчає перспективи створення "зелених" сталеливарних хабів у Бразилії та США.

Виконавчий віцепрезидент Vale з питань залізорудної промисловості Марчелло Спінеллі розповів, що ринок залізної руди виглядає сприятливим і має бути дуже щільним у 2024 році, особливо в Азії, оскільки спостерігається підвищений попит на сировину як у Китаї, так і за його межами.

"За межами Китаю ми спостерігаємо пожвавлення: у 2024 році очікується зростання більш ніж на 5%, причому частина цього зростання припаде на країни, що розвиваються, включаючи Індію, Близький Схід і Південно-Східну Азію, а також на Японію і Європу", - сказав Спінеллі.

За його словами, з боку пропозиції компанія спостерігає, що основне зростання постачань залізної руди в цьому році відбудеться з Бразилії, в той час, як постачання з Австралії залишаться незмінними, а Індія зосередиться на своєму внутрішньому ринку.