Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України продовжує функціонування пілотних проектів на пунктах пропуску "Ягодин-Дорогуськ" та "Нижанковичі-Мальховіце" до 1 березня, пише ЦТС.

Йдеться про розділення в системі "єЧерга" завантажених та порожніх транспортних засобів на пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ", а також відсутність потреби реєструватись в системі "єЧерга" порожнім вантажівкам на пункті пропуску "Нижанковичі-Мальховіце".

У відомстві зазначили, що на україно-польському кордоні відбулась чергова зустріч заступника міністра Сергія Деркача із заступником міністра інфраструктури Польщі Павелом Ганцажем за участі представників митних та прикордонних служб обох країн.

"Під час зустрічі продемонстрували польським колегам роботу системи "єЧерга" в КПП "Ягодині", включно із відеофіксацією заїзду на пункт пропуску та автоматичною верифікацією транспортного засобу на предмет реєстрації в системі. Але головне для її роботи - безперебійна та прогнозована кількість вантажівок, що перетинають кордон. Лише в такому разі кожен водій зможе точно знати, коли перетне кордон. В умовах блокади, організованої польськими фермерами, жоден перевізник не може планувати свою діяльність, а українська економіка продовжує нести збитки", - підкреслив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.