Литовська компанія Klaipedos Nafta виграла тендер на консолідоване комерційне управління чотирма ЗПГ-терміналами на узбережжі Північного моря у Німеччині.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Kомпанія підписала контракт із державною німецькою компанією Deutsche Energy Terminal.

Термін договору складає 2 роки. Він поширюється на ЗПГ-термінали у Вільгельмсхафені та Брунсбюттелі, оператором яких Klaipedos Nafta вже була, а також на другий термінал у Вільгельмсхафені та на термінал у Штаді на Нижній Ельбі.

Згідно з документом, послуги з комерційного управління цими ЗПГ-терміналами включатимуть управління комерційними та логістичними операціями, процесами диспетчеризації газу, обліку про комерційну діяльність для DET, розробку та надання IT-систем та інструментів, навчання персоналу.

Як зазначив CEO KN Даріус Шиленскіс, Klaipedos Nafta перемогла у тендері завдяки компетенціям своїх співробітників та їх досвіду, вже отриманому на німецькому ринку.

"В даний час компанія управляє трьома терміналами з перевалки рідких енергоносіїв у Клайпеді, Субачюсі та Маріямполі, а також є оператором СПГ-терміналів у Литві та Бразилії", - йдеться у повідомленні Klaipedos Nafta.