Південнокорейська суднобудівна компанія Hanwha Ocean планує збільшити ефективність власного виробництва до 2026 року за рахунок технології цифрового суднобудування.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Для реалізації проекту Hanwha Ocean уклала базову угоду із класифікаційним та сертифікаційним товариством ABS (США). Сторони домовилися про тестування технологій цифрового виробництва, а також про співпрацю у таких напрямках, як кібербезпека, автономна навігація та "розумне" судноплавство (для суден із високим ступенем автоматизації управління).

Технологія цифрового суднобудування буде ґрунтуватися на віртуальній реальності (VR) на всіх етапах суднобудівного виробництва.

Завдяки сертифікату схвалення Hanwha Ocean зможе підвищити репутацію своєї продукції та полегшити отримання замовлень від міжнародних судноплавних компаній.

На першому етапі співпраці між Hanwha Ocean та ABS очікується отримання оцінки та схвалення розроблених систем вимірювання осадки судна. Ця технологія базується на аналізі зображень за допомогою штучного інтелекту.

Потім розпочнеться технічне співробітництво для проходження сертифікації в галузі віддаленої інспекції суден та кібербезпеки, а також заходів з безпеки та економічності експлуатації за допомогою розробленої технології судна з високим ступенем автоматизації управління.