Кабінет міністрів України затвердив постанову, за якою Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України отримає 916 млн 226 тис гривень на відновлення автомобільних мереж. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Агентства відновлення.

"Це грант від Міжнародного банку реконструкції та розвитку в межах проекту RELINC (the Repairing Essential Logistics Infrastructure and Network Connectivity), мета якого - поліпшити транспортне сполучення, важливе для економіки України", - йдеться в повідомленні.

Завдяки цьому проекту буде профінансовано закупівлю модульних автодорожніх мостів та матеріалів для термінового ремонту доріг. 

Зазначається, що проект "Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення" (RELINC) передбачає залучення коштів (грант та кредит) Світового банку для фінансування капітальних вкладень Агентства відновлення та АТ "Укрзалізниця" для відновлення транспортної мережі.

"Це швидке відновлення та вдосконалення транспортних мереж, необхідних для надання гуманітарної допомоги та підтримки української економіки", - додали в Держагентстві відновлення.

Закупівлю тимчасових мостів буде проводити Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS).