За оперативними даними, у вересні залізницею в експортному сполученні перевезено майже 1,1 млн т зернових вантажів, йшлося під час наради представників АТ "Укрзалізниця" з учасниками зернового ринку.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Упродовж вересні на експорт залізницею перевезено 1 млн 72 тис. тонн зернових. Це на 196 тис. тонн, або 22,4% більше порівняно із серпнем. Ще гірший показник зафіксовано у липні, коли припинив свою роботу "зерновий коридор", - 805 тис. т.

Навантаження у вересні зросло до майже 1 млн 300 тис. т. Це приблизно на 100 тис. т більше, ніж у серпні. Середньодобовий показник навантаження зріс на 11% порівняно із попереднім місяцем — до 53 тис. т.

Як зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ УЗ Валерій Ткачов, покращення показників пов’язано передусім із пожвавленням передачі вагонів на західних прикордонних переходах і покращенням вивантаження у портах через початок роботи тимчасового коридору.

У жовтні зберігається позитивна динаміка. Зокрема, за чотири доби навантажено 173 тис. т. Середньодобовий показник становить 53,7 тис. т.

Зростають і обсяги перевезення зернових вантажів на експорт. Так, за чотири дні експортовано залізницею 180,2 тис. т. Із них 97,6 тис. т - у напрямку західних прикордонних переходів, а 82,6 тис. т - до портів.