Міністерство торгівлі США включило до списку санкцій літаки російських компаній, які займаються бізнес-перевезеннями.

Про це пише ЦТС з посиланням на Бізнес Цензор.

Зокрема, у чорний список потрапили три бізнес-джети Gulfstream Aerospace G450 і один Airbus A320 авіакомпанії "Меридіан", два Gulfstream - G550 і G650 "Північно-Заходу", один джет G650 і Boeing 737 Premier Avia, а також один Airbus A319 компанії RusJet.

За даними сервісу Flightradar, із дев’яти бізнес-джетів, що потрапили під санкції, лише два літаки "Меридіана" продовжують виконувати рейси по росії, а також до Туреччини (Стамбул, Даламан і Бодрум) та Азербайджану (Баку). Ще один Gulfstream не літав із вересня минулого року, а інший - із червня 2023-го. Літаки інших операторів припинили польоти наприкінці липня - на початку серпня.

Також бюро промисловості та безпеки Мінторгу США додало до переліку нові літаки російських магістральних авіакомпаній. Список поповнився 117 одиницями, які експлуатують "Аерофлот", "Побєда", S7 Airlines, Norwind, Nordstar, "Уральські авіалінії", Utair, "Ямал", Smartavia та інші.

Загалом у списку санкцій Мінторгу США тепер зазначені 297 літаків російських компаній. Попередній варіант списку було складено у березні 2023 року.