Автошкола Chikushino в японському місті Фукуока запропонувала водіям сісти за кермо після вживання алкоголю, щоб показати небезпеку водіння напідпитку.

Про це пише ЦТС з посиланням на Українську правду.

Спочатку тверезим водіям запропонували подолати три ділянки дороги - зигзаг з перешкодами, S-подібну дорогу і дорогу з крутими поворотами. Потім учасники експерименту вживали алкоголь і ще раз намагалися подолати такий шлях під наглядом інструкторів. Однак якість водіння дуже знижувалася: хтось виїжджав на зустрічну смугу, перевищував швидкість тощо. 

Цією акцією поліція Японії та інструктори хочуть переконати "самовпевнених" водіїв ніколи не сідати за кермо в нетверезому вигляді.

"Ми дамо вам можливість відчути, наскільки змінюється ваше водіння до і після вживання алкоголю", - сказав учасникам представник школи.

У японській поліції кажуть, що багато водіїв, які сідають за кермо в нетверезому стані і не потрапляють в аварії, відчувають непереможність і хочуть повторювати свої "подвиги".

Однак ймовірність смерті від ДТП у 7 разів вища, коли водій вживав алкоголь, у порівнянні з аваріями, в які потрапляли тверезі водії.

"Ми закликаємо людей належним чином управляти ризиками перед вживанням алкоголю, наприклад, не їхати в паб на машині. Зважати на те, що коли вони напідпитку, то не зможуть приймати нормальні рішення", - зазначив заступник начальника відділу поліції з безпеки дорожнього руху Фукуоки.