Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило, що фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф (Фонд ліквідації) буде виділено 4,77 млрд гривень на реалізацію 133 регіональних проєктів відновлення, а також на закупівлю пріоритетних видів спецтехніки, пише ЦТС.

Відповідне розпорядження було ухвалене на засіданні уряду.

"Фонд ліквідації дозволяє громадам подавати на розгляд всі проекти відновлення, які є для них критичними. Пріоритет надається тим проектам, які дозволяють забезпечити мешканців постраждалих територій житлом, об’єктами цивільного захисту, а також надавати базові комунальні та освітні послуги, послуги охорони здоров’я", - зазначив віце-прем’єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

За результатами другого засідання Міжвідомчої робочої групи найвищий пріоритет отримали: проекти з відновлення пошкоджених або зруйнованих об’єктів, переважна кількість яких - багатоквартирні житлові будинки, облаштування захисних споруд цивільного захисту, об’єкти водопостачання та водовідведення, необхідність реалізації яких спричинена наслідками підриву ворогом Каховської ГЕС,об’єкти для забезпечення житлом ВПО та осіб, які його втратили внаслідок збройної агресії.

Додатково майже 550 мільйонів гривень буде виділено на відновлення та створення резервних потужностей об’єктів теплопостачання.

Крім того, було вирішено спрямувати кошти Фонду ліквідації на закупівлю пріоритетних видів спецтехніки (екскаватори-навантажувачі, сміттєвози, автовежі, самоскиди та автокрани) для Донецької, Сумської, Херсонської та Чернігівської областей.