Виторг німецького поштового холдингу DHL Group за підсумками II кварталу 2023 року склав 20,1 млрд євро, що на 16% менше, ніж роком раніше, і на 4% менше, ніж у першому кварталі поточного року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Найбільше скоротили виручку два найбільші дивізіони: логістичний бізнес DHL Global Forwarding, Freight втратив за рік 40% виручки, оператор експрес-доставки відправлень - 12,5%.

Виторг від поштових операцій залишився приблизно на рівні минулого року, але при цьому дивізіон удвічі скоротив операційний прибуток.

Також майже вдвічі скоротився операційний прибуток логістичного оператора.

А загалом у групі EBIT за другий квартал становила 1,7 млрд євро, що на 28% менше, ніж роком раніше, проте на 3% більше, ніж у першому кварталі 2023 року.

Частка логістичного оператора групи в сукупному виторгу скоротилася за рік з 34% до 24%, дивізіон генерував 23% операційного прибутку корпорації, порівняно з 32% у другому кварталі 2022 року.

Обсяги авіафрахту скоротилися на 13% р/р, морського фрахту - на 9%, а прибутковість - на 38% та 24%, на тонну авіафрахту та контейнерів у морських перевезеннях, відповідно.