Американська авіакомпанія Delta Air Lines заборонила своїм співробітникам використовувати платформу TikTok на пристроях, що належать авіакомпанії, та на особистих девайсах, які використовуються для підключення до її IT-систем.

Про це пише ЦТС з посиланням на USA Today.

Співробітники були повідомлені про зміну правил, їм наказано видалити програму зі своїх пристроїв цього тижня.

Вимога поширюється не тільки на гаджети, видані компанією, але й на персональні телефони, комп'ютери та інші смарт-пристрої, якщо вони використовуються для доступу до сервісів компанії, таких як електронна пошта та розклад роботи.

Обмеження є наслідком ухваленого раніше цього року у США закону про блокування TikTok на пристроях держслужбовців (No TikTok on Government Devices Act).

Заборона викликана побоюванням американської влади, що розроблені китайською компанією ByteDance програмні продукти, насамперед TikTok, є ризиком для кібербезпеки і можуть використовуватися для стеження за держструктурами, збору персональних даних. Аналітики також вважають це заходом у відповідь на заборону в Китаї сервісів Facebook, YouTube і Google.

Оскільки багато великих авіакомпаній є технічно державними підрядниками, дія законодавства про боротьбу з TikTok поширилася і на них.

"Delta зобов'язана забезпечити безпеку цифрової інфраструктури та захистити безпеку та конфіденційність нашого бізнесу, співробітників та клієнтів", - йдеться у заяві авіаперевізника.

Раніше інша велика американська авіакомпанія Southwest Airlines також запровадила вимогу, яка забороняє використовувати TikTok у всіх своїх інфомережах і на пристроях компанії.

Міністерство оборони (DoD), Адміністрація загальних служб (GSA) та Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) - всі запровадили заборону використання TikTok на пристроях, які використовуються державними підрядниками.