У японському порту Нагоя частково відновилися операції з навантаження-розвантаження контейнерів, повідомили в асоціації портів Нагої. Роботи були припинені після атаки хакерів на її комп'ютерну систему.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Порт Нагоя (префектура Аїті, центральна Японія), перевалочний центр для продукції Toyota Motor Corp., планував відновити роботу вранці 6 липня, проте відновлення комп'ютерної системи порту, зараженої вірусом, зайняло більше часу, ніж планувалося, повідомила транспортна асоціація гавані Нагоя.

Роботи в порту, через який експортують продукцію багатьох японських виробників автомобілів та автозапчастин, було припинено з вівторка, що може порушити плани відвантаження деяких виробників автомобілів та комплектуючих. Комп'ютерна система, що відповідає за автоматичне завантаження контейнерів, вийшла з ладу після зараження вірусом, і була відновлена 6 липня.

За даними транспортної асоціації, за повернення контролю за системою хакерська група LockBit 3.0 вимагала викуп. Представник асоціації заявив, що ніхто не вступав у контакт із здирниками.

Наразі поліцією префектури Аїті ведеться розслідування інциденту.