В межах Хмельницької області, від села Голосків, що на Летичівщині, до адміністративного кордону із Вінницькою областю впродовж 2020-2022 року капітально відремонтовано майже 41 км міжнародного автошляху М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине в рамках спільного між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку "Проекту розвитку дорожньої галузі", за рекомендаціями міжнародної організації безпеки доріг EuroRAP.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

В межах дорожніх робіт проектом також передбачено влаштування вело-пішохідної доріжки окремими ділянками, від Голоскова до Требухівців, та від селища Летичів до села Вербка.

Загалом протяжність вело-хідника близько 37 км. 

Варто зазначити, що фінансування усього комплексу ремонтно-будівельних робіт здійснювалось за кошти міжнародних фінансових організацій.

Роботи були розпочаті ще навесні 2021 року та призупинені в зв’язку із повномасштабною воєнною агресією рф. 

"Оскільки автошлях М-30 є одним із маршрутів, яким відбувалась евакуація населення у перші дні повномасштабної війни, а згодом із перебудовою логістики в країні ним налагоджене постачання гуманітарних вантажів та вантажів, що впливають на обороноздатність країни, було прийнято рішення про завершення робіт по дорожньому покриттю. Що власне і було зроблено до кінця 2022 року. Щодо вело-доріжки - роботи на тій частині об’єкту ще не завершені із зрозумілих причин, оскільки наразі в пріоритеті оборона країни. Наразі влаштовано близько 10,6 км", - додали в Агентстві відновлення.

Завершення робіт з облаштування велодоріжок заплановане до кінця поточного року в рамках гарантійного обслуговування даної ділянки.