Австралійська авіакомпанія Qantas оснастить свої нові літаки міні-спортзалами, щоб пасажири могли літати по 20 годин із Австралії практично в будь-яку точку світу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

Нова зона, яку авіаперевізник назвав "Зона здоров'я", з'явиться в авіалайнерах Airbus A350.

Літаки почнуть надходити до парку Qantas наприкінці 2025 року в спеціальній версії для польотів наддальними маршрутами з Сіднея до Нью-Йорка і Лондона.

Щоб установка міні-спортзалів стала можливою, в A350 скоротять кількість місць.

"У наших A350 буде на 100 місць менше, ніж більшість наших конкурентів. Це дасть місце для більшого простору у всіх класах, а також для "Зони здоров'я", де пасажири преміального економічного та економічного класів зможуть розім'ятися",-  розповів голова Qantas Алан Джойс.

Перед запуском проекту австралійська авіакомпанія провела велике дослідження, щоб з'ясувати потреби пасажирів для гарного самопочуття на наддалеких рейсах. "Не дивно, рухи та вправи виявилися ключовим елементом", - заявили в Qantas.

"Зона здоров'я" розміститься у літаках між преміальним економічним та економ-класом. Тут буде буфет із корисними продуктами та простір, де пасажири зможуть зробити вправи. У зоні розмістять екрани, на яких тренер показуватиме рухи, щоб покращити своє самопочуття.

Qantas розпочала роботи з розробки спеціальних салонів для наддальних рейсів з Австралії у 2019 році в рамках проекту Sunrise. Зараз авіакомпанія літає до Лондона та Нью-Йорка з проміжними посадками. Організація прямих перельотів дозволить зменшити час у дорозі на 3 години.

Проблемою для наддальних рейсів була необхідність організувати простір у літаку так, щоб пасажирам економ-класу не був потрібний багатоденний відпочинок після майже доби у повітрі у сидячому положенні.

185-qantas-wellbeing-zone1

185-qantas-wellbeing-zone2-768x543